Working!!/Wagnaria!! [TV][2010]

Evinize gidiyorsunuz, hava soğuk, etrafa bakınıyorsunuz ama çok da dikkatli değilsiniz. Biri size arkanızdan çarpıyor. El kadar bir kızcağız. “Yarı zamanlı olarak çalışmak ister misin?” diye soruyor. İlk tepkin ne olur?

Bizim elemanın tepkisi “küçük kız, yolunu mu şaşırdın?” şeklinde tabii ama iş başka. O el kadar kızcağız, kahramanımızdan bir yaş büyük ve gerçekten de işleri sıkışan bir restoran için yardımcı eleman arıyor.

Toparlıyorum:

Kahramanımız Souta Takanashi, sıradan bir vatandaş. Okuldan eve dönerken, parmak kadar boyu ve sevimli yapısıyla ona çarpan Popura Taneshima’nın ricasını kırmaz ve bir aile restoranı olan Wagnaria’da çalışmayı kabul eder. Restoranın işleri iyidir ve ekstra çalışana ihtiyaçları vardır. Böylece, ilk Working!! hikayesi başlar. İlk diyorum, zira birbirinden komik 4 sezon izlenmeyi bekliyor.

Karakterler öğrenci olmasına rağmen mevzuda hiç okul geçmemesi bir yana, bütün seriyi restoran içi olaylar ve arada sırada ev mevzuları olarak takip ediyoruz. Zaten restoran yeterince komik, ev işleri de tuzu biberi oluyor resmen.

Seri karakterleri tam bir Sit-Com ekibi oluşturmuş durumda. Her birinin ayrı bir manyaklığı var ve tüm olayları da onların bu gariplikleri sürüklüyor. Tabii bu garipliklerin çapraz iletişimde olması da her şeyi gitgide eğlenceli hale getiriyor.

Popura ufak ve bu durum onda o kadar kompleks yaratmış ki, boyu hakkında ne söylenirse kabul eden minik bir kız şeklinde geziyor.
Souta’nın minik ve sevimli şeylere karşı aşırı sempatisi var, bu da onu Popura ile aynı yerde durmaya itiyor ama ona aşık falan değil.
Kyouko restoran’ın müdürü ama en ufak bir işe yaramıyor. Sürekli yemek yiyor ve rahatsız olduğu müşterilerini okuldan alt sınıflara emir verip dövdürüyor ya da soyduruyor.
Mahiru’nun erkek kompleksi var ve ne zaman bir erkeğe yaklaşsa (sevgi olarak değil, uzaklık/yakınlık birimi olarak olarak) ona yumruk atıyor. Ama öyle böyle değil yani, öldürürcesine çakıyor.
Yachiyo aralarında en düzgün görünen gibisi başlarda ama o da sürekli bir katana taşıyor. Ayrıca Kyouko’ya aşırı düşkün ama lezbiyen değil.


Hiroomi insanların özel ve gizli bilgilerini toplayıp, bunlardan destek alarak onları kendi işlerinde kullanıyor. Gerçi bunu yapmasa bile, bu kadar bilgi toplaması bile yeterince ürkütücü.
Jun ise restoranın şef aşçısı. Dizide sigara içen tek karakter olmasının dışında, Popura ile inanılmaz dalga geçiyor ve Hiroomi’ye sinirlendiğinde onu tava ile dövüyor. Bir hikayesi daha var ama onu ileride izliyoruz.

Bunlar esas karakterler. Bir de genel müdür Hyougo var. Karısını bulmak için bütün ülkeyi geziyor ve restorana her döndüğünde Kyouko’ya şekerler getiriyor.
Aoi, Hyougo’nun yolda bulduğu bir kız. Neden dışarıda olduğu bilinmiyor ama bir şekilde kendisini restorana iteleyiveriyor.

Maya var ama onu zaten yok sayabilirsiniz. İlk sezonda neden var, çıkaramadım.
Souta’nın ablalarını ve kardeşini de diziyi izledikçe tanırsınız.

Bu karakterlerin türlü absürt özellikleri var ve düzenli olarak da bu özellikler birbirleri ile çeliştiği için sorun yaşanıyor. Komediyi ve izlenmeyi sağlayan ana itici güç de bu işte. Fazla uzun olmamakla birlikte, gerçekten sizi güldüren ve yoran bölümleri olduğu doğru. Bazı bölümlerdeki gereksiz abartılar ve bir türlü sonuca bağlanmayan hikayelerin canınızı sıkmasına izin vermezseniz, kesinlikle çok keyifli bir seri izleyeceğinize garanti veriyorum.

Çizimler çok keyifli ve yormuyor. Karakterlerde abartı kullanılmamış, sadece hareketlerindeki anlatımlara dikkat etmeniz gerekiyor. Restoranı zaten çok sade bırakmışlar, zira olay orada geçiyor ama genelde hep arka tarafı takip ediyoruz.

Giriş parçası güzel, bitiş parçası da idare eder, iç şarkılar da sizi olaydan kopartmayacak kadar sade. Yani sıkıntı yok.

Konu bölümlük olduğundan, ve genel konular en fazla iki bölüm sürdüğünden (bir tanesi hariç) takip etme sorunu da yaşamıyorsunuz. Son bir ekleme olarak, eğer sert bir komedi ve kolay anlaşılır bir şey istiyorsanız, aradığınız şey bu olmayabilir. Hareketlere, seslere ve cümlelere gülmeniz gereken dakikalar oluyor. Birazcık dikkatli izlemenizi öneririm.

Bölümler:

Welcome to Wagnaria Takanashi Works
Inami, Androphobia. That`s Because I`m Scared…
Yachiyo, Kyouko, Satou… And the Returning Otoo-san
Souma, a Fresh… Too Fresh, Youth
On a Certain Sick Day, It`s a Different Wagnaria
Souta`s Melancholy, The Women of the Takanashi Family
Long Time, No See, Otoo, New Part Timer Is Yamada(!?)
First Time, Inami? Going Out!
Enter Kotori-chan!!
The Suspicious Truth…, Nazuna Works.
The Two of Them Back Then, Yachiyo and Satou. And, Welcome To The Takanashi Family
Why!? The Night Before the Decisive Battle. Taneshima`s Returned Favour
Final Battle: Namely the Date, How Things Turned Out for Takanashi and Inami…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir