Bir sürü hatun, oyun delisi bir esas oğlan, onu yönlendiren beceriksiz bir zebani, bir de PFP(!) alıp karıştırmışlar. Eğlenceli de olmuş.
Japonların ünlü “hatun tavlama” oyunlarının kralı Keima Katsuragi’nin tek isteği, oynadığı oyunların iki boyutlu dünyasına gömülmek ve gerçek dünyadan tamamen sıyrılmaktır. Buradaki insanları, onların yapmacık hareketlerini, olmamaları gerektiği gibi olmalarını hiç sevmez. Ondan dolayı verir bünyeyi bu hatun tavlama oyunlarına, yardırır da yardırır. Hatta o kadar ileri seviyede yardırır ki, onun için “Hatun Tavlama Tanrısı” imajı yerleşir. Zira oynadığı oyunlardaki bütün hatunları tavlayıp, bitirilmemiş oyun bırakmamaktadır.
Bu kendine güvenle, PFP’sine (evet, gerçekten de PFP, ne var? PSP’yi yanlış yazacak kadar değiliz, en az 120 senem daha var) gelen “erkeksen bütün kızları tavla da görelim” tartışmasına katılım gösterir -aslında “yapabileceğine inanıyor musun” şeklinde bir e-posta gelir, o da tabi ki “kimse beni yenemez, ben bu oyunların tanrısıyım” diye gaza gelerek “evet” diye cevap verir- ve şirin bir zebani mi desem, ifrit mi desem, şeytan mı desem, neyse ondan edinir işte. Elsie de Lute Irma adındaki bu ifrit, cehennemden gelen bir kontrol koruyucudur. Katsuragi’nin anlaşmaya uymasını sağlamak, onun birincil görevidir. Tabi bir de anlaşmaya uymazsa olacakları hatırlatmak gibi ara görevleri de var.
Katsuragi gerçek dünyadan hoşlanmadığı için, okulunda neredeyse hiçkimse ile muhabbeti olmayan, soğuk görünen, sevimli ama herkese uzak bir çocuktur. Sırf bu yüzden, anlaşmayı anladığında kafasına dank eder, hata yapmıştır. Anlaşmayı PFP üzerinden ve böyle cehennemli falan bir sonucu olmayacak diye kabul eden Kaso, gerçek dünyadaki hatunların içine girmiş olan kötü ruhları yakalaması gerektiğini ve bunu yapmanın tek yolunun da o kötü ruhların hatunların kalbinde kapladığı yeri başka bir şeyle değiştirmek olduğunu öğrenir.
Kısaca o kızlara kendini sevdirtecek, aşık edecek, onun yüreklerinde kapladığı yer yüzünden kötü ruhlar kalplerden atılacak ve atılan kötü ruhları Elsie toplayacak. Bundan belirli bir sayıda yapıldığında, anlaşma tamamlanacak ve Katsuragi kurtulacak. Kurtulacak diyorum, zira anlaşmadan cayarsa diye, boynuna yerleştirilmiş bir halka var ki, kafasını kopartmak için bekliyor.
Gelelim asıl mevzuya. Seri eğlenceli. Üç sezon ama üç tane yarım sezon. Kısacası işte bilindik hikaye… Dördüncü sezon bekleniyor ama gelir gelmez, orası ayrı mevzu. Arada 3 ayrı OVA da var, hikayeyi toparlıyor. Ben bayağı gülerek izledim, gülmediğim yerlerde de gülümsedim. Kötü bölümü -en azından ortalamanın altında- yok diyebilirim. Komik, fan service, harem, shounen. Tamam işte, ekip hazır.
Deneyin ya, gideri var her türlü.
Bölümler:
S1:
Love Makes the World Go Round |
Demon of a Sister / Baby, You`re a Rich Girl |
Drive My Car / I Don`t Want to Spoil the Party |
On a Crusade |
Idol Bomb!! |
I`m Ordinary? |
Shining Star |
Coupling With With With With |
Inside and Outside the Big Wall |
Inside of Me…… |
The Last Day |
More Than a God, Less Than a Human |
S2:
Flower in Bloom |
Problem Solved by the Fist |
The Section Chief Cometh |
The Section Chief Regains Her Pride |
It Always Rains at the End of a Hard Journey |
10% Chance of Rain |
Singing in the Rain |
Her First Errand / Tea for Three |
Class 2-B Miss Nagase |
School Wars |
There`s Always a Sun in Your Heart |
Summer Wars |
S3:
When the Sun Goes Down | |
Scramble Formation | |
5 Home | |
Doll Roll Hall | |
Punch and Date | |
My Story. | |
Bad Medicine | |
Goddess Mix | |
Absent Lovers | |
Labyrinth | |
Show Me | |
The Memory of My First Love |

“Hoşuma Giden Şeyler”in kralı… Dededen Beşiktaş taraftarı… Anime izler, altyazılarla uğraşır.